Potíže s přenosy utkání vyřešeny

V prvních dvou kolech Kooperativa NBL bohužel docházelo k výpadkům streamů na platformě TVcom.cz, případně některé přenosy nefungovaly úplně.

Problém technického rázu byl na straně jednoho z partnerů, společnosti Genius Sport, která se České basketbalové federaci, potažmo Asociaci ligových klubů NBL omluvila za způsobené problémy. Situace už je nyní vyřešena.

V rámci zkvalitnění dat v systému FIBA Livestats došlo k instalaci nových zařízení ScoreLink, které ovšem v některých případech zamezily vysílání videa ze zápasu. Následkem bylo, že přenos vypadával, nebo fungoval jen ve velmi zhoršené kvalitě a omezené formě.

Velmi nás mrzí způsobené potíže a chtěli bychom se všem fanouškům omluvit. Systémová chyba nastala u třetí strany, která žádné potíže nepředpokládala, a situace by měla být podle mých informací nyní vyřešena. Následující kola by měli diváci vidět už v kvalitě, na niž jsou zvyklí,” uvedl sportovní ředitel Kooperativa NBL Šimon Sedlařík.

Zařízení ScoreLink od Genius Sport jsou napojena na stejný port, přes který TVcom posílá stream jak do Genius Sport, tak i třeba na portál sázkové společnosti Chance. Přestože nemá mít velkou spotřebu dat, nějakým způsobem datový tok ucpaly a přenosy nemohly proudit ven. Tato zařízení určitým způsobem ovlivnila stream v halách všude, kde byly zapojena (Pardubice, USK, Brno, těsně před utkáním i Ostrava), naopak tam, kde zapojena nebyla (Jindřichův Hradec, Nymburk), TVcom.cz, ani kluby žádný problém neevidovaly.

Genius Sport, který data řeší jak v rámci mezinárodní federace FIBA nebo i NBA, takový problém nikdy v minulosti nezaznamenal v takové míře. Krabičky byly proto odpojeny a technici a IT pracovníci Genius Sport situaci s jejich opětovným zapojením nyní řeší.

Autor: Redakce NBL
Reklama
Idnes Premium kampaň